Avsnitt

58. Mothership

Avsnitt 58, Mothership

En sida där alla spirituella och holistiska aktörer finns samlade, och där du även kan boka in dig. Visst vore det hur bra som helst?!

Det finns!!! Mothership är plattformen på allas läppar just nu.

Moderskeppet har landat och vidgar mjukt sina armar för att vi alla ska kunna omfamnas på en trygg plattform.

Vi har pratat med Motherships grundare Malin, som berättar om sin resa genom mörker, destruktivitet och hur hon kom på idén till Mothership.

Vi älskar kreativa människor som Malin, och hennes plattform behövs verkligen. In och följ Mothership på Instagram, och besök även hemsidan där du hittar allt du behöver för en bättre värld.

Instagram : @mothership_sweden

Hemsida : www.mothership.se

Facebook : https://www.facebook.com/MothershipSweden

57. Numerologi med Veronica Larsen, Musikmediumet

Avsnitt 57. Numerologi med Veronica Larsen, Musikmediumet

111, 222, 333… kanske känner du igen att du har tittat på klockan och att den har visat 11:11? Eller att du i perioder har sett registreringsnummer och husnummer med lika siffror? Eller när du ska betala i kassan så blir det tre av samma siffra?

Vad vill siffrorna säga oss? Hur kan vi med hjälp av siffror förstå oss själva bättre? Allt detta reder vi ut med konstnären, musikjournalisten och numerologen Veronica Larsen som också är känd under namnet Musikmediumet på sociala medier.

Detta är sååå spännande hörrni. In och följ Veronica på:

Instagram : @musikmediumet

56. Jimmies resa

Avsnitt 56 Jimmies resa

Ja hörrni, förbered er på över en timme av ärligt, äkta och sårbart delande av Jimmies historia.

Vi går igenom från barndomen fram till nu, och när lillasyster är terapeut är det oundvikligt att det inte blir en session av det hela. Nu ligger förvisso Jimmie inte på någon soffa medan Sarah sitter i en fåtölj och antecknar med glasögonen på näsan, men terapeutiska inslag blir det.

Vi reder ut vad som har skapat känslor, mönster och orsaken bakom orsaken till olika beteenden genom Jimmies liv. Det är oerhört läkande att minnas och att dela saker, och en del bitar faller på plats under samtalet.

Vi hoppas att ni som lyssnar uppskattar samtalet och att ni kanske tar med er något som hjälper er på er egen resa framåt.

Jimmies musikvideo Birdcage som nämns i inslaget : https://youtu.be/SbF8xkXLsG4

55. Yoga med Katharina Tufvesson

Avsnitt 55 Yoga med Katharina Tufvesson

Förbered dig på en timma i den lugnaste energi du kan tänka dig. Katharina (Katha) Tufvesson glider in i podden med fjäderlätt hand och berättar om sin syn på den yogiska livsstilen.

Att yoga utifrån sina egna förutsättningar är en av hennes ledord och till och med Jimmie blir sugen på att testa ett yogapass efter avsnittet.

Vi pratar om förutfattade meningar, yoga, stelhet, hälsa och framförallt om andning.

Hur kan vi med enkla medel skapa en förändring i våra kroppar som blir hållbar. Yin och Yang. Lugn och energi. Ja vi påverkas mycket bara genom hur vi andas.

Hoppas att ni njuter lika mycket av detta avsnitt som vi gjorde när vi spelade in det.

Katha hittar ni på:

Instagram : @nasetsyoga

Hemsida : www.nasetsyogasamtal.se

Namaste 🙏

54. Astro med Alexandra Alvis

Avsnitt 54 Astro med Alexandra Alvis

We are in love!! Alexandra Alvis är inte bara jäkligt cool, hon levererar också kunskaper inom astrologi på löpande band och vi är hänförda. Rak, konkret och tydlig med stor värme. Ja det kännetecknar Alexandra Alvis.

Vi får reda på de viktigaste händelserna att hålla koll på under 2023. Vi får en inblick i var energin i världen är på väg, vi får lära känna Alexandra och hur astrologin klev in i hennes liv. Som bonus har hon även tagit fram ett syskonhoroskop och vi får reda på en massa spännande saker som tidigare liv sett ur en astrologisk synpunkt.

Vill du få din astrologiska karta avläst och utan rosa lull lull och istället få konkret fakta och sanningen? Då är Alexandra rätt person för dig.

Ni hittar henne på :

Instagram : @astroalvis

Hemsida : www.astroalvis.com

53. Vänskap

Avsnitt 53 Vänskap

Vän, kompis, polare, kamrat..ja, kärt barn har många namn.

Vi grävde långt ner i minnesboxen efter vänskaper som kanske inte alltid har slutat så bra alla gånger och försöker att rodda i det.

Vad klassas egentligen som en hälsosam vänskap? Fenomenet att man måste hålla ihop för att man blev vänner i lågstadiet, är det ens rimligt?

Vänskap, precis som vilken annan relation som helst, behöver vårdas och vi inser att vi kanske har klamrat oss fast lite för hårt ibland.

Ja ni ser ju, vi vrider på allt i vanlig ordning. Trevlig lyssning!

52. Fasta med Veronica Deland

Avsnitt 52 Fasta med Veronica Deland

För det var inte sant och det var inte sant för däremellan kommer fasta.

Ja…lite så. Ämnet är alltså fasta. Hade ni inte koll på hälsofördelarna med att inte konstant stoppa i dig måltider, så kommer du definitivt att ha det efter detta avsnitt.

Vad innebär det att fasta? Vad är fördelarna? Hur gör man? Vad behöver kroppen? Så många frågor och vår gäst Veronica Deland som har företaget Wcare – your wellness tar oss igenom allt detta.

Stor triggervarning till er som kanske äter frukost och lyssnar på avsnittet då Veronica berättar vad vi kan ha för inneboende parasiter i våra kroppar!!

Sarah blir rädd för sin egen kropp, och vad är egentligen en flush?

Ett riktigt matnyttigt avsnitt med en strålande Veronica som med sin sprudlande energi och strålande hy, är ett levande bevis på att fasta gör underverk.

Veronica hittar ni på:

Instagram : @wcare_yourwellness

Hemsida : www.wcare.nu

51. Podden fyller 1 år

Avsnitt 51 Podden fyller 1 år

Podden fyller 1 år!! Tänk att vår podd funnits i ett år nu, vår lilla vädur.

Vi reflekterar över allt som vi har lärt oss, vår utveckling och hur glada vi är över alla underbara gäster som vi får till podden.

Vi har fortfarande så mycket idéer på ämnen och människor som vi vill träffa, vilket känns peppigt och härligt.

Vi hoppas att ni vill hänga med oss på vår resa framöver och tack för att ni lyssnar 💖

50. Sorgbearbetning med Cilla

Avsnitt 50 Sorgbearbetning med Cilla

Att känna sorg är en del av livet. Därför var ämnet en självklarhet för oss att ha med i podden.

Vi pratade med Cilla som har en personlig erfarenhet av den där hjärtskärande sorgen, som drabbar en och drar en ner i ett svart hål.

Ärligt och sårbart berättar Cilla om hur hon hanterade sorgen efter sin dotters bortgång. Vi pratar om olika typer av sorg. Hur man på bästa sätt bemöter en annan människa som befinner sig i sorg, och vad det innebär att gå i sorgbearbetning.

Cilla valde själv att utbilda sig till just sorgbearbetare för att kunna hjälpa andra som är i sorg.

Vi fick nya insikter och det var svårt för oss att inte bryta ihop i sändningen, när vi insåg att vi själva bär runt på en hel del sorg.

Behöver du eller någon du känner hjälp att bearbeta sorg så finns det hjälp att få.

Här är en länk till ett avsnitt på Sveriges radio där Cilla närvarade och talade om sin dotters bortgång : Lyssna här

Ni hittar Cilla på:

Instagram : @cillazhalsorum

Facebook : Cillaz Hälsorum

Bokadirekt : Cillaz Hälsorum

49. Mässan 2023

Avsnitt 49 Mässan 2023

Vi har sprungit på Harmonimässan i vanlig ordning, och är ypperligt nöjda med årets utbud. Sarah ser lila överallt, medan Jimmie är sådär upplyst och har bara vitt i sin aura.

Vi har snackat med ansikten som är välkända för våra poddlyssnare, och även knutit en och annan bekantskap.

Det görs aurareadings, tas aurafoton, äts sniffgryta och inhandlas diverse prylar.

Vintern har slagit till igen. Det är sommartid och syskonen är trötta.

Ett kort avsnitt, men håll till godo.

48. Jordning med Lilian Alterskjaer

Avsnitt 48 Jordning med Lilian Alterskjaer

Jordning eller earthing är något av det naturligaste vi kan göra. Ändå står många som frågetecken när ämnet kommer på tal. Jorda sig? Ska vi rulla runt i jorden eller vad är grejen?

Vi tog oss ett snack med Lilian som har skrivit boken ”Medvetet barfota – om jordning och läkning”.

När vi hamnar i ett neutralt läget så gynnar det oss på så många sätt, och i avsnittet får ni veta nästan allt om detta. Jimmie inser att han har hittat sin grej och signar upp sig på ett webinar, som i sin tur leder till att han köpt utbildningen efter avsnittet, och nu ska bli certifierad jordningsguide.

Sarah jordar sig genom hundarna, och kommer på att skogslivet har hjälpt till med astman.

Av med strumpor och skor. Ner med fötterna i blött gräs och lyssna på avsnittet.

Lilian hittar ni på:

Instagram : @lilianalterskjaer

Hemsida : www.naturligsjalvlakning.se

47. Spirituella översittare

Avsnitt 47 Spirituella översittare

Är vi less eller är vi less?

Mja, vi kanske framstår som två bittra syskon nu som inte unnar andra framgång. 100% sanning med modifikation 😂 

Vi tycker bara att det är så tröttsamt att det är samma klick med människor som syns överallt, och som blir ansiktet utåt för olika ämnen inom spiritualitet. Ni som följer oss vet att vi älskar att lyfta fram de som är precis lika duktiga, (om inte bättre) men som kanske inte syns på samma sätt.

Guldkornen som finns överallt i landet, och hjälper och skapar magi.

Vi kanske är ute och vevar nu igen, men vi tycker att det behövs. Back to basic.

46. Drömtydning med Sofia Petersen

Avsnitt 46 Drömtydning med Sofia Petersen

Drömmar är ju ändå något vi alla pratar om på ett eller annat sätt. Vi kanske har drömt en mardröm, tolkar in sådant vi dröm om, eller så hänger en dröm med oss i tanken en hel dag. Drömmer vi verkligen varje natt? Kan man styra sina drömmar? Är mardrömmar alltid dåliga?

Vi har så många frågor till Sofia som jobbar som drömtolkare och drömterapeut.

Sarah är sjuk och låter som en pubertal tonårskille, medan Jimmie filosoferar om livets stora frågor och har svårt att minnas sina drömmar.

Sofia guidar oss igenom våra tankar och funderingar och får polletten att trillar ned för oss båda. Inte bara en gång utan flera gånger!! Allting hänger verkligen ihop, och med en solfisk som gäst, vet man att det kommer att bli sådär djupt och härligt.

Varmt välkommen till drömmarnas land med SoulRiwer Podcast.

Glöm inte, DREAM BIG.

Sofia hittar ni på :

Hemsida : www.sofiapetersen.se

45. Butik Kalcit

Avsnitt 45 Butik Kalcit

Ladies and gentlemen, vi ger er butiken med stort B…. Butik Kalcit!!!

Sofia som har grundat denna pärla norr om stan, gästar podden och berättar om hur allt skapades. Som vanligt snurrar vi in på sidospår och vi hamnar i världen där Sofia jobbar som doula och välkomnar barn till världen.

Vi tar en sväng till kristallernas värld och Sarah har visst skapat sig ett nytt samarbete. 

Sofia och butik Kalcit hittar ni på:

Instagram : @butikkalcit

Hemsida : www.butikkalcit.se

44. Vem är du vem är jag? Presentation

Avsnitt 44 Vem är du vem är jag? Presentation

Sårbart, äkta och med en skopa humor. Ja så kan man beskriva dagens avsnitt.

Vi har valt att göra en ny presentation av oss själva, för att nya lyssnare ska komma ikapp med vilka vi är, och för att göra en incheckning över var vi befinner oss.

Med ödmjukhet och tårar i ögonen presenterar vi varandra, och inser hur mycket vi har vuxit under detta år som nästan har gått sedan första avsnittet släpptes.

Jimmie tappar både tidsuppfattning när det kommer till hur många år Sarah har haft sitt företag (12 år), och tappar tråden efter en känslosam intoning.

Sarah har även hon glömt att företaget fyller 12 och inte 13 år, och biter ihop för att inte fulgråta i era öron efter en kärleksfull presentation av Jimmie.

Vi lättar upp stämningen med 10 snabba frågor och ni får äntligen veta vad vi har på pizzan.

Lyssna, fundera och ställ frågor till oss, om det dyker upp några.

43. Polaritet i relationer med Lovisa från Helhetscentrat

Avsnitt 43 Polaritet i relationer med Lovisa från Helhetscentrat

Ni som följer podden och lyssnar, vet att vi ofta pratar om relationer och hur vi ser på det. Vi brukar vara ganska bjussiga med att dela med oss av erfarenheter, och hur märkliga vi kan vara. 

Vi ville såklart grotta ner oss mer i det här med polaritet i just relationer, feminint och maskulint, yin och yang.

Vad passar då bättre än att bjuda in Lovisa som har kurser i ämnet.

Relationsåttan, missförstånd, obalanser och vad som egentligen sker när ens snubbe inte drar iväg på savannen och jagar, utan överlåter allt på sin partner.

Vi fick flera insikter under samtalet. Hoppas att ni också får det.

Lovisa hittar ni på:

Instagram: @helhetscentrat

Hemsida: www.helhetscentrat.se

42. Chakraakademin Del 1 med Therese Jarmo

Avsnitt 42 Chakraakademin Del 1 med Therese Jarmo

Vi ville ha en fördjupning inom ämnet chakran, och vi fann alla svar på våra frågor genom Therese från Chakraakademin.

I ett härligt och energifyllt avsnitt tar vi oss an rotchakrat på ett lekfullt sätt, med ny information, och med bra och tydliga exempel.

Vi får även en inblick i Therese resa som har inneburit en hel del tuffa motgångar, och hon kämpar fortfarande med sin sjukdom som ni hör om i avsnittet.

Proffsigt, lättsamt och med en gnutta humor, levereras del 1 av 4 i vår chakraserie.

Therese hittar ni på :

Instagram : @chakraakademin

Hemsida: www.chakraakademin.se

41. Holy Cow

Avsnitt 41 Holy Cow

Ett hejdundrande fnittrigt avsnitt med två överpeppade syskon som i skrivande stund mår UTMÄRKT.

Vi har eventat loss och gått helt utanför våra comfort zones!!

Holy shit vad vi fick kämpa för att inte backa ur, när vi såg hur programmet såg ut för ett event i Stockholm med en känd podd.

Eventet pågick en hel lördag och det ingick en hel del aktiviteter och gäster.

Vi kände oss som vanligt malplacerade och tog oss an rollen som flygande reportrar istället för att vara deltagare. Är det vi som är tråkiga eller har människor för dyra yogabyxor på sig?

Vad är det ultimata mellanrummet mellan människor i en matkö, och varför blir främlingar så lättade av att höra att vi är syskon?

Frågorna är många, svaren är få, men ta det lugnt och lyssna ändå.

40. Högkänslighet med Louise från Högkänslig balans

Avsnitt 40, Högkänslighet med Louise från Högkänslig balans

Hsp, högkänslig, högsensitiv..ja det finns många namn på detta hett debaterade ämne som poppar upp lite här och var.

Missförstånd, irritation, frustration och problem i kommunikation är bara ett fåtal av de saker som kan uppstå när en person med hsp ska försöka orientera sig i den ”vanliga” världen.

Vi tog oss ett snack med Louise som är utbildad hsp-terapeut och redde ut lite bland begreppen gällande detta.

Louise hittar ni på:

Instagram @hogkanslig_balans

Hemsida www.hogkansligbalans.se

39. Tidlöst

Avsnitt 39, Tidlöst

Vad är tid och finns det ens? Har det här med tid endast konstruerats för att styra oss? Vem vet, det vi vet är att SoulRiwer podcast möts digitalt en regnig söndag för att diskutera dåtid, nutid och framtid.

Kan man vara nöjd här och nu? Måste vi alltid blicka framåt? Är det okej att inte vilja sälja allt och flytta utomlands?

Har vi fastnat i bilden av oss själva baserat på vår historia och vad vi tror att vi kan. MEN SNÄLLA!!! Frågorna hopar sig, och i detta avsnitt kanske du lyssnar och undrar vad den röda tråden är? Vi jobbar inte med röda trådar, vi föredrar blå och gröna.

Dra på dig mysdressen och ta fram din bag in box, luta dig tillbaka och njut av ett episkt avsnitt, som skulle kunna vara ett inspelat telefonsamtal syskonen emellan. Men nä, vi är proffs. Blixtar och dunder, färgexplosioner och djur som jagar älg i skogen. Play är knappen med en pil som pekar åt höger. Tryck då!!

38. SoulRiwer och Uppvaket Podcast MixUp

Avsnitt 38 SoulRiwer och Uppvaket Podcast MixUp

OBS! Ljudet på Jimmie och Sarah är aningen lågt och vi hoppas att ni ändå kan avnjuta avsnittet! OBS!

Det blev ett riktigt uppvaknande, när vi en kall vinterkväll mötte våra vänner i podden Uppvaket på andra sidan stan.

Så vad händer då när SoulRiwer podcast möter Uppvaket podcast? När syskonen kräfta och våg, möter lejonen och vattumännen? Väldigt mycket vågar vi påstå.

Det åts en hel del godis, dracks kaffe, kelades med Pelles hund Pepsi och det pratades om det mesta.

Det är alltid lika roligt att hänga med Uppvaket och deras crew. Medan de planerar konferenser, lokaler och diverse resor, är vårt största bekymmer vilket fikabröd vi ska ha till kaffet vid nästa poddinspelning.

Trots detta smälter vi ihop som en riktig god ost i en toast med perfekt avvägning mellan bröd och pålägg.

Hoppas att ni tycker att avsnittet är lika roligt som vi tycker 😀

Uppvaket hittar ni lite överallt. Äsch, sök på dem bara!

37. Soul Realignment med Luzita från Dualitet.nu

Avsnitt 37

Soul, soulre…soulreali..äsch. Svårt ord.

Hur som, det ligger lite mystik kring detta med själsläsningar (tycker vi), och vi ville få en inblick i vad detta är och hur en session går till.

Vi skickade iväg Jimmie illa kvickt för att boka in sig hos underbara Luzita för att få en läsning av sin själ.

Resultatet hör ni i avsnittet, som även innehåller en hel del självupptagna historier från syskonen som njuter av att få frågor av gästen!!!

Uppenbarligen törstiga på rampljuset, svävar vi runt mellan olika ämnen, innan vi till slut får ihop trådarna och kopplar åter till ämnet.

Luzita guidar oss lugnt och fint genom detta ämne och vi känner oss mysiga och trygga.

Vi slängde även in lite tips inför jul och nyår som ni får nu i efterhand, men vad gör väl det om hundra år?!

Luzita hittar ni på

Instagram @dualitet.nu

Hemsida www.dualitet.nu

36. Best of 2022

Avsnitt 36 Best of 2022

The x-mas squad is in the house!!! Vi samlas en sista gång för i år och tar oss igenom poddens utveckling sedan starten i april 2022.

Vi har varit förbannade, sorgsna, glada, trötta, irriterade och har haft förbaskat mycket ångest inför både sommaren och vintern.

Det har skiftats i humör vecka för vecka, och vi har skrattat och ätit otroligt många bullar.

Vi har lärt oss att navigera i det sociala sammanhang som podden ger oss, och vi har ju även lärt oss att intervjua gäster på ett lättsamt sätt. Det är svårare än vad man tror!!!!

Vi har avslöjat mindre härliga sidor av oss själva, och även ödmjukt delat med oss av vårt inre på ett ofiltrerat sätt.

Högt och lågt är beskrivningen av podden och det har vi levererat.

Tack för att ni stöttar oss. Vi hörs igen 2023.

35. Human Design med Emelie Eriksson

Avsnitt 35, Human Design med Emelie Eriksson

Vi känner och extra snofsiga och malliga när vi har en gäst hela vägen från Norge!! Teknikens under hörrni!!

En design av människan. Ett sätt att förstå sig själv och på så vis förstå andra. Hur bra låter inte detta? Nu tänker ni att vi hittat på något nytt som förmodligen inte ens existerar,  och som låter så där mystiskt när man rör vid det. Sen blir det svart.

Men hör och häpna, detta existerar!!! Vi har snackat loss med härliga Emelie Eriksson som jobbar med Human Design. Det känns ju som något exklusivt som endast inbjudna kan köpa i en sådan där hemlig butik. Men nu bjuder vi in er alla att ta del av detta underbara avsnitt, och all cool information som Emelie vant tar oss igenom.

Vi lämnar det där så får ni lyssna istället.

Emelie hittar ni på 

https://www.emelieshumandesign.no/sv/

Instagram : @emelie_humandesignsverige

34. En dialog med djuren med Sarah Miroglio

Avsnitt 34, en dialog med djuren med Sarah Miroglio

När ena halvan av podden är djurkommunikatör så vore det ju dumt att inte ta till vara på det!!

En mörk kväll i December möts syskonen på Zoom och snackar både om ensamhet, julångest och självklart om djurkommunikation.

Vi fick in ett par frågor som ni lyssnare ville vet mer om med koppling till ämnet. Sarah plockar ner allt krångligt innehåll och paketerar det till ett rött paket med gröna snören. På så sätt får även du som inte är insatt, en större förståelse för denna magi, som djurkommunikation faktisk innebär.

Jimmie rattar vant frågorna och blir till och med lite rörd av lillasysters sätt att se på djuren och deras känslor.

Varmt välkommen in till ett myspys avsnitt där ni får tillgång till djurens inre värld.

Sarah hittar ni på

www.dogaandsoul.com

Instagram : @dogaandsoul

Facebook : Doga&Soul

33. Healing med Mia Claesson

Avsnitt 33, Healing med Mia Claesson

Från tå till topp och topp till tå, en handfast behandling och healing likaså.. Ja det är ju jultider så det är bäst att börjat öva på rimmen. För vad skulle landa bättre hos den stela fastern än en massage kombinerat med healing?!

Vi har tagit oss en snack med vår favvo massör och healer Mia Claesson som driver företaget Healakroppen.

Att avsnittet dessutom börjar med att vi får beröm, ja det gör ju såklart att avsnittet inte kan bli annat än amazing.

Vi snackar healing, energier, massage, kropp, själ och ande.

Sarahs showande som barn inför en mindre imponerad storebror tas upp igen. Vi snackar obehagliga trappor i barndomshemmet och en bror som sov sig igenom det mesta.

Visst blir ni sugna på att lyssna och boka in er hos Mia? Bara göööört!!!

Mia hittar ni på www.healakroppen.nu och på en liten blygsam Instagram @healakroppen

32. Vad händer med Linda Weiland

Avsnitt 32 , Vad händer med Linda Weiland

Det här blev ett riktigt hands on-avsnitt tillsammans allkonstnären, häxan och mediumet Linda Weiland.

Linda har många strängar på sin lyra och det är svårt att bara prata om ett ämne, men vi valde att gräva ner oss i handtydning som är en urgammal kunskap.

Vi har nog alla sett filmer med spådamer som gömmer sig bakom ett skynke och läser av linjerna i händerna för att sen ge dig din dom. Hur länge ska du leva? Vad kommer att hända dig?

Detta är dock inte alls på samma sätt, utan mycket trevligare.

Jimmie har varit hos Linda och gjort en handtydning och berättar resultatet av det. Vi pratar konst, försvunna bilar och att samla på stenar.

Vill du testa detta eller är nyfiken på allt annat som Linda gör, så hittar du henne på www.lindaweiland.se samt på Instagram på @lindaweilandarts och @fromstardustanani

31. Den berömda väggen. Från stress till fokus med Marie Ternrud från Soulful Living

Avsnitt 31

Den berömda väggen. Från stress till fokus med Marie Ternrud från Soulful Living

Vad händer när vi växer upp i tron om att det är viktigare att följa i föräldrarnas fotspår och ha en bra titel, än att följa hjärtat?

Förr eller senare så kommer det ikapp, och det gjorde det för Marie som fastnade i ”duktig flicka” syndromet och presterade sig själv in i väggen.

I det här avsnittet delar Marie med sig av sig egna resa. Hur hon gjorde för att ta sig tillbaka, och därefter valde att utforma en utbildning för att hjälpa andra, och på så sätt vända sina egna motgångar till medgångar.

Ni hittar Marie på Instagram under @soulfullivingsweden och på hemsidan www.soulfulliving.se

30. Mässeri, mässera

Avsnitt 30 Mässeri, mässera

Harmoni expo, hamonimässan. Kärt barn har många namn.

Som sig bör, så härjade vi loss i Solnahallen den 29e Oktober där den årliga mässan hölls.

Vi gled in med ett barns iver på julafton, men insåg rätt snabbt att det är roligare i teorin.

Fingrar som visade vägen till saker som skulle inhandlas, kaffe utan pengar, tjatter med annat poddfolk och en integritet som kom tillbaka.

Ja, ett avsnitt med blandat innehåll. Lyssna istället 😂

29. Spöken och annat övernaturligt med Kajsa Allvin

29. ”Morfar hälsar på”. Spöken och övernaturligt med Kajsa Allvin

Det finns inga spöken, jag är inte rädd. Det finns inga spöken, jag är inte…åh där står morfar i hallen, som gick bort innan jag föddes….😱

Ja det här med spöken är väl en riktig vattendelare i vårt avlånga land. Även de som påstår sig vara helt oberörda och inte tror på andar som gör sig hörda genom skramlande kastruller, steg i trappan på natten och elektronik som det mixtras med, kan nog ändå hålla med om att det är märkligt.

Vi pratar med mediumet Kajsa Allvin i det här avsnittet och reder ut vad som är vad. Behöver man vara rädd? Ska man ta hjälp när det känns obehagligt hemma? Och hur skyddar man sig.

Kajsa guidar oss tryggt igenom detta ämne och delar en hel del spännande historier ifrån några av hennes egna husrensningar. Efter avsnittet så känns det faktiskt inte lika läskigt längre.

Kajsa hittar ni på Instagram under @humbleme.se och på hennes hemsida www.humbleme.se

28. De olika intelligenserna

Avsnitt 28, De olika intelligenserna

Har du någonsin känt dig sådär galet korkad i skolan så att du har svävat iväg i huvudet och drömt dig bort, eller helt enkelt börjat att teckna små serier i ditt block?

Det har vi. Det stod klart rätt tidigt att det nog inte skulle bli några kirurger eller toppadvokater av oss två.

Kanske lika bra det, MEN det finns faktiskt en plats för oss alla i detta märkliga system som skolan har uppfunnit.

Vi kan inte alla vara kostymnissar med portfölj och skor som klickediklackar fram i stela korridorer, där den enda färgklicken består av en gammal servett som någon tappat på vägen ifrån cafét.

9 olika intelligenser tar vi upp i avsnittet och känner du inte igen dig i någon av dem, så har du förmodligen uppfunnit en tionde. Klapp på axeln för dig 😄

27. Rädslan knackar på

Avsnitt 27, Rädslan knackar på

Jimmie har en ny riktning i livet som frontas av Sarahs programidé ”Jimmie knackar på” dvs. Jimmie besöker människor som behöver hjälp av en hantverkare och avrundar med en helande fika. Utmärkt om ni frågar oss.

Nu brukar i och för sig ingen fråga oss. Är det på grund av rädsla? Det vet vi inte, och rädsla är just det vi lyfter i detta avsnitt.

Rädslor, jämförelse, konflikter och att våga tala sin sanning avhandlas i avsnitt 27, samt ett litet budskap ifrån Sarahs kristallkortlek.

Snarkande hundar i bakgrunden, torra halsar och en hejdundrande wifi-uppkoppling. Ja ni ser ju, in och lyssna och berätta för oss vad ni är rädda för.

26. Färg, form och stil med Sara Garanty

Avsnitt 26

Färg, form och stil med Sara Garanty

Rosor är röda, violer är blå. Jimmie är gullig och Sarah likaså.

Det finns ingen garantiiiii att ni byter ut er garderob med svarta kläder mot mer färgglatt efter avsnittet, men vi hoppas att vår gäst lyckas att så ett frö.

Sara Garanty är färgvärldens drottning, när det kommer till att intuitivt känna in vad som saknas i inredningen när det kommer till färg.

Hon har färgsatt kända stolar, håller i färgkurser, läser auran och kanaliserar som ingen annan.

Dessutom får ni höra vad hon har fått in om Sarah och Jimmies mission här på jorden, tidigare liv tillsammans och avslöjar vad hon spår bli nästa trendfärg.

Fram med paljettbyxorna, duka upp en färgglad fruktbricka och insup all kunskap som Sara delar i avsnittet.

Ni hittar Sara på www.saragaranty.com samt på instagram @saragaranty

25. Tillbaka i tiden med Hanna Turi Berglund

Avsnitt 25

Tillbaka i tiden med Hanna Turi Berglund

Vi sveps med i en böljande dans i det här avsnittet tillsammans med Hanna som håller takten tryggt och vant.

Musik, regression, astrologi, tarot, världsturnéer och haltande samtal under Merkurius retrograd hinner vi med, samt hundar med tydliga drag av människor som valt ett liv i djurkropp.

Tiden gick på tok för fort i det här samtalet och tack vare Hannas mjuka sätt och underbara energi så väcktes det en nyfikenhet inför nya ämnen.

In och frossa i detta avsnitt och lyssna på Hannas tips gällande den period vi befinner oss i nu.

Är ni sugna precis som oss att få ta del av hennes kunskaper efter avsnittet, så hittar ni henne på

www.turitarot.se och på Instagram @turitarot

24. Emotion Code med Saga och Rigmor

Avsnitt 24 Emotion Code

Vi reder ut och grottar ner oss i Emotion Code tillsammans med Saga och Rigmor.

Det finns så otroligt många olika healingformer, men just denna tror vi inte att så många har hört talas om.

Den här healingen har allting som dessa två högkänsliga syskon uppskattar. Enkelhet, värme och framförallt så löser den upp känslor som sitter fast. Otroligt runt skulle vi säga, och ni som har följt oss ett tag vet att runt betyder tryggt för oss.

Triggers, känslor, dåtid, nutid och framtid. Ja vi avverkar mycket i det här avsnittet.

Kryp upp i fåtöljen med en filt och en kopp te, så är ni redo för avsnitt 24.

Saga och Rigmor hittar ni på

www.tuavitaemotioncode.com

23. Det börjar verka kärlek banne mig

Avsnitt 23

Vi inleder avsnitt 2+3 med röd mössa med tofs och finsk tango, kl.03 på Ålandsbåten en helt vanlig torsdag.

Kärlekens olika språk är ett superspännande ämne som kommer att få hjärtan att stå i brand, och era kärleksliv att spira.

Vi går igenom de 5 olika kärleksspråken, och reder ut vad de betyder, hur ni känner igen dem och vad som händer när det är obalans.

Som vanligt så bjuder vi på egna storys och delar vitt och brett.

Boken heter Kärlekens olika språk av författaren Gary Chapman.

22. Elvis has left the building

22. Elvis has left the building

The King of rock n´roll återuppstår en sväng i det här avsnittet som tar er ner längs med memory lane bland leopardhattar, vhs-band, barndomsidoler, vett och etikett.

Sarah undrar varför hon inte levde på 50-talet och vill ha tillbaka finskor i påse när man blir bortbjuden, ordentliga middagsbjudningar, riktig musik och hon avslöjar även vad hon smyger med när sambon ej är hemma.

Jimmie moonwalkar in och har förberett med en hög med servetter för att kunna äta en slafsig hamburgare utan spill. Det slängs med fina ord och vi konstaterar att vi har ett rätt dåligt tålamod.

Vad finns inte med i detta avsnitt? Inte mycket. Vi är som en gott och blandat påse. Så vad väntar du på? Return to sender och klicka dig in på avsnittet.

21. Chakrasystemet med Maya Niva

Avsnitt 21. Chakrasystemet med Maya Niva

Föreställ dig att tre personer med blockeringar i halschakrat och med svårigheter att prata inför folk, träffas och ska spela in en podd.

Blir det en tyst podd då? Sitter alla och harklar sig och dricker te?

Tro det eller ej, men vi fick ihop ett helt fantastiskt avsnitt tack vare den begåvade Maya Niva som du hittar på Instagram under @yoga.niva

Vi tar oss igenom alla 7 chakran från tå till topp. Jimmie visar sina skills att likna en T-rex och Sarah sitter med gåshud.

Hjula dig in på närmta poddplattform och lyssna på detta härliga avsnitt 😄

20. Läran om lymfsystemet med Julia Ahl

Avsnitt 20. Läran om lymfsystemet med Julia Ahl

Vad händer när vi springer på en supergullig tjej som kan ALLT om lymfsystemet? Jo då bjuder vi in henne till podd.

Vi får följa Julias resa där hon öppen hjärtligt delar med sig av hur hon gick ifrån att må superdåligt med ett stagnerat lymfsystem, till att vända på det och faktiskt skapa ett yrke utav det. Sånt gillar vi! Vilken förebild 🙏

Det här avsnittet är viktigt på så många sätt. In och lyssna och följ Julia på Instagram under @ahljulia

19. Riskbedömning 2.0

19. Riskbedömning 2.0

Har du någonsin dagdrömt så mycket så att du tillslut blir så trött och inte orkar leva i verkliga livet?

Det är vår vardag. Det målas upp scenarion som inte ens en Hollywood regissör kan åstadkomma under ett års tid i sin lyxvilla i Beverly Hills.

Vi åker till Nynäshamn och ledsnar efter 2 min. Vi uppdaterar er på vad vi pysslar med nuförtiden och inser även att vi har bytt roller i varandras liv.

Oplanerat, svettigt och utan någon som helst styrning. Det hörrni är SoulRiwer podcast när den är som bäst.

18. Skilda världar

18. Skilda världar

Alla får sig en släng av sleven i det här avsnittet, där en välbehövlig utrensning görs av lagrad ilska och frustration.

Vad händer egentligen när två timida syskon faktiskt har fått nog av att vara så snälla och anpassa sig?

Det får ni höra i avsnittet där vi totalsågar dubbelmoralen i människorna som utåt sett ska vara så duktiga men som är ena hycklare.

PK människor, spirrisar, ingen går säker i avsnitt 18.

17. Kräftan och vågen special

17. Kräftan och vågen special

Det ligger två stackars bullbitar kvar på fatet efter detta rafflande avsnitt. Vi slänger in ett extra avsnitt om kräftan och vågen. Alltså våra egna soltecken.

Sarah känner att det är svårt att säga sitt eget namn och behöver öva medan Jimmie agerar nyhetsuppläsare.

Vattentecken möte lufttecken, känslor möter balans. Skorna står på rad enligt vågens regler och kräftan minns allt som sagts sedan våren 1989 på Tofta camping. Ett myspysavsnitt som kräver kofta och en varm kopp te.

16. I klorna på förväntan

Avsnitt 16.

Visst, vi är koffeinstinna och skrattar oss in i detta avsnitt såsom vi gör ibland. Men när vi väl kommer igång så får vi faktiskt styrning på skutan.

Avsnitt 16 är ett sårbart och personligt avsnitt där vi delar med oss av vår syn på förväntningar, och hur de påverkar oss och våra relationer. Vi pratar om hur det är att vara HSP (högkänslig) och hur vi ständigt får höra hur tråkiga vi är som inte anpassar oss efter mallen.

Kanske är du själv högkänslig eller känner någon som är det? Oavsett så är mycket av det som benämns i detta avsnitt något som vi alla har stött på någon gång.

Självinsikt är nyckeln till det mesta, och den varan har vi gott om. Trevlig lyssning.

15. Lejonet och oxen

Avsnitt 15. Lejonet och oxen

I det sista avsnittet i vår astro serie, spatserar lejonet in med perfekt lagd man, medan oxen ligger på soffan och matar i sig oliver med exklusiv etikett.

Dessa två tecken har stil och klass gemensamt, med skillnaderna att den ena gärna visar upp sin lyx på sociala medier, och den andre smuttar på dyrt vin hemma i lugnets trygga vrå.

Vi komplicerar till det med lite olika egenskaper beroende på var i ditt tecken du är född, samt snackar CUSP (obs, inte ett namn på en insekt)

Fram med osten och avnjut ett exklusivt avsnitt om zodiakens två livsnjutare.

14. Skytten och skorpionen

Avsnitt 14. 1+4 Skytten och skorpionen.

Semesterhjärnan har kickat in på Sarah som glömmer det mesta, Jimmie har slagit i ansiktet och pratar lite otydligt 😂

Vi drar av äventyraren Skytten som drömmer om äventyr i Asien men kanske i praktiken sitter kvar hemma i soffan.

Sedan glider den passionerade massmördaren Skorpionen in och bevakar alla ifrån hörnet på festen.

Vatten möter eld, vad händer då? Fram med brandsläckaren, in med lurarna och luta er tillbaka i sommar Sverige medan vi underhåller er så gott vi kan.

13. Tvillingen och stenbocken

Avsnitt 13. Tvillingen och stenbocken.

Vi snackar oss in snabbt som bara den i detta avsnitt, likt en tvilling som är i sitt rätta element, dvs sälj. Snacka kan de, var har de mer att erbjuda? Det blir ni varse om utifall ni trycker på play.

Stenbocken klättrar likt en bergsget in i podden och strukturerar upp ramar och regler. Finns det lite humor bakom den allvarliga fasaden måntro?

Ett tecken i luft, ett i jord, en podd.

Welcome to SOULRIWER PODCAST!!!

12. Väduren och vattumannen

Avsnitt 12. Väduren och vattumannen

Zodiakens förstfödde sportfåne Väduren, möter den svala high-tech (Dexter) Vattumannen, i detta avsnitt som bjuder på fördomar utan dess like 😂

Vi tar inget ansvar för något och stänger mailkorgen när detta släpps. Väduren springer ikapp och Vattumannen hackar sig in på våra konton. Vilka är dess 2 tecken egentligen? Det får ni höra i detta avsnitt 😄

11. Semesterångesten

Avsnitt 11 . Sommar, sol, semester och avkoppling. ELLER??

AHHHHH, årets största ångest närmar sig, semestern!!!

Om poddar hade kategorier i form av seriositet hade vi hamnat längst ner på listan. Vi skrattar oss in i detta avsnitt med en söt efterton av dj a lá 1876.

Vi berättar hur vi själva ser på ledigheten och minnen dyker upp. Sarah listar olika typer av semesterfirare och vi avslutar det hela med att bläddra loss i telefonboken ifrån 1986!!! (I våra huvuden)

Det är till och med så att vi ger konkreta tips på hur ni som lyssnar kan hantera eventuell semesterstress som uppstår. Generöst? Eh ja, vi är high on life i detta avsnitt.

Tryck på play, ni kommer inte att ångra er!!

10. Jungrun och fisken

Avsnitt 10 är en sammandrabbning mellan 2 motsatstecken i zodiaken.

Vi erkänner skamset våra nojor över att träffa på stränga jungfrur som står med pekpinnen i högsta hugg och kontrollerar fakta (åh nej kommer de att såga detta nu om allt inte är enligt boken?!) 😱

Fisken simmar in likt en gädda i vassen och dyker upp till ytan när man minst anar det. Kommer fisken att känna igen sig? Ytterst tveksamt.. 2 tecken, ett poddavsnitt. Vad kan gå fel? ALLT!

NU KÖR VI!!

9. Sound healing

Avsnitt 9, Sound healing med Ellinor Ekholm aka Ljuskompassen

Magi ur en skål, funkar det?

Ja faktiskt, i alla fall om vi låter proffsen sköta det hela. Ellinor Ekholm från Ljuskompassen skötte vant spakarna ( i detta fallet klubban) på kristallskålar, trummor och andra grejer (som lät som regn.)

Vi slussades igenom en mix av Matrix, Avatar och Stranger Things i denna session där vi djupdök ner i vårt innersta och mötte både Nils och en flock med apor.

Ville vi komma tillbaka till nuet? Absolut inte. Det enda vi själva kan åstadkomma som liknar detta, är att slå ihop två vinglas och hoppas att inget går sönder på kuppen 😂

Det blev ett varmt och härligt samtal med Ellinor om sound healing och självklart lite annat.

Kristallklar lyssning om ni frågar oss 😆

Ellinor hittar ni på www.ljuskompassen.com

8. Skrotnisse

Avsnitt 8, Skrotnisse

Vi seglar in i avsnitt 8 med kaffe och bulle.

Finns det ens ett ämne till detta spretiga avsnitt? Högst oklart. Vad vi vet är att vi avhandlar barnprogrammen under vår uppväxt, dansande skelett, yllesockor och fruktansvärt obehagliga Skrotnisse som gav oss mardrömmar.

Skatteverket får sig en känga, vi brölar ut våra fördomar om killar i grupp och kungen har bestämt väder på nationaldagen.
Jimmie berättar om sitt jobb som innebär att lägga kablar på golvet, dra snören och hänga med uppstyrd apotekspersonal.
Sarah uppfinner abstrakta konstverk som kanske inte ens finns och har klippt sig och skaffat sig ett jobb.

Ni hänger väl med? Tryck på playyyy daaa.

7. Är du helt spirri eller?

Avsnitt 7, är du helt spirri eller?

Vad händer när det skrivits en lista på observationer som får det att klia innanför västen på syskonen?
Jo, det blir ett avsnitt!!

Skogsbad, haremsbyxor, retreat i tystnad och fuldans på sociala medier avhandlas i en rasande takt och det mesta åker i PAPPERSKORGEN helt enligt Sverker Olofssons regler.
ICKE!!

Vi utmanar, provocerar och ställer hela den sociala mediebubblan på ända i detta förvånansvärt ihopsamlade avsnitt.
Sarah får till en disneyröst, Jimmie tar sin diplomatiska roll som sol-våg på största allvar och balanserar upp alla sidor medan Sarah har ett perfekt fotarbete.

Nu köööör vi!!

6. Låt korten tala

Avsnitt 6. Låt korten tala

TYSTNAAAAD, TAGNING 🎬

Vi rasar in på Livingroom och skrämmer slag på en stackars lokalvårdare som tappar moppen i ren fasa.

Spökena på Livingroom var så imponerade av oss så att mikrofonerna flög ner från bordet och poddgästen flydde ut i rädsla (vi tejpade fast ná i stolen sen så avsnittet blev av!!)

Sarah hade druckit en kopp kaffe för mycket och höll låda medan Erika la korten på bordet (bokstavligt talat) och spådde en lysande framtid för Jimmie.

Vi snackar spöken, tarot, yoga och citronen som förgyller colan en varm sommardag.

Näää hörrni, nu kör vi 😁

Erika hittar ni på instagram under @cosmicelement och på hennes hemsida cosmicelement.se

5. Det lilla avsnittet om de stora 3

Avsnitt 5, Astrologi. Sol, måne och ascendent. 

Vad händer när man släpper lös två syskon att spela in podd en måndagskväll?! (Kaos) Det får ni höra i detta avsnitt där vi snackar astrologi, rättare sagt: de STORA 3.

Det äts bullar, vi snackar skitiga småbarn med kaksmulor i fejset, sneda hyllor, ocd, mjuka tofflor och insikterna bokstavligt talat haglar ner i samma takt som Zlatan skjuter in bollen i mål. 

Är ni redo? Nu kör vi 😁

4. Är du med…

Avsnitt 4 är här!

Det vrids obekvämt på sig i stolen när vi grottar ner oss i ämnet Medberoende.

Sarah drar på sig pluggbrillorna och staplar upp rader med drag hos en medberoende som letar sig in hos dem båda, igenkänningen är ett faktum.

Är vi medberoende till varandras medberoende? Hur är det att leva med en partner som är medberoende? Vad är ens medberoende?

12-stegs programmet, nybakta muffins, frasiga knäckebröd och gulligt polyester, ja ni hör ju. In och lyssna 😂

3. Doga loss

Håll i er, avsnitt 3 av SoulRiwer podcast är ute nu!!

Vi harklar oss in i avsnitt tre som två gubbar på ålderdomshem.

Sarah reder ut en gång för alla vad Doga egentligen är, varför det är viktigt och hur hon hittade det. Jimmie förklarar hur han använt vissa ”grepp” inom dogan på sin chefs hund och Sarah överväger att anmäla till länsstyrelsen 😂 Sarah berättar anektdoter, pratar om nattskräck hos hund, fridans och vem är Eva-Britt?

Glöm inte att anmäla dig till Doga på Häringe Slott den 7:e Maj, det blir magiskt!

Detta är ett avsnitt även för dig som inte har hund, vi blandar högt och lågt.

Välkomna 😍

2. Så in i tonen…

STOPPA PRESSARNA!! Avsnitt 2 av SoulRiwer podcast är släppt!

– Avsnitt 2, Så in i tonen…

Vi sprallar loss över all fin feedback vi fick efter första avsnittet, vi rättar felen vi sa, en fågel tänkte flyga rakt in i fönstret och Sarah har supersnabba strumpor. Vi pratar om Jimmies musik, hur det går till när han skapar den, hur det hela började och varför han ogillar noter. Varför klättrade Jimmie på hustak så ofta som ung och är det ihopkopplat med hans känsla för fåglar?
Vi blandar högt och lågt, välkomna 😍

1. Introduktion

I det här premiäravsnittet så berättar vi lite om oss själva och vår egna resa till där vi är idag.

Härlig lyssning!

\ Jimmie och Sarah