Avsnitt

25. Tillbaka i tiden med Hanna Turi Berglund

Avsnitt 25

Tillbaka i tiden med Hanna Turi Berglund

Vi sveps med i en böljande dans i det här avsnittet tillsammans med Hanna som håller takten tryggt och vant.

Musik, regression, astrologi, tarot, världsturnéer och haltande samtal under Merkurius retrograd hinner vi med, samt hundar med tydliga drag av människor som valt ett liv i djurkropp.

Tiden gick på tok för fort i det här samtalet och tack vare Hannas mjuka sätt och underbara energi så väcktes det en nyfikenhet inför nya ämnen.

In och frossa i detta avsnitt och lyssna på Hannas tips gällande den period vi befinner oss i nu.

Är ni sugna precis som oss att få ta del av hennes kunskaper efter avsnittet, så hittar ni henne på

www.turitarot.se och på Instagram @turitarot

24. Emotion Code med Saga och Rigmor

Avsnitt 24 Emotion Code

Vi reder ut och grottar ner oss i Emotion Code tillsammans med Saga och Rigmor.

Det finns så otroligt många olika healingformer, men just denna tror vi inte att så många har hört talas om.

Den här healingen har allting som dessa två högkänsliga syskon uppskattar. Enkelhet, värme och framförallt så löser den upp känslor som sitter fast. Otroligt runt skulle vi säga, och ni som har följt oss ett tag vet att runt betyder tryggt för oss.

Triggers, känslor, dåtid, nutid och framtid. Ja vi avverkar mycket i det här avsnittet.

Kryp upp i fåtöljen med en filt och en kopp te, så är ni redo för avsnitt 24.

Saga och Rigmor hittar ni på

www.tuavitaemotioncode.com

23. Det börjar verka kärlek banne mig

Avsnitt 23

Vi inleder avsnitt 2+3 med röd mössa med tofs och finsk tango, kl.03 på Ålandsbåten en helt vanlig torsdag.

Kärlekens olika språk är ett superspännande ämne som kommer att få hjärtan att stå i brand, och era kärleksliv att spira.

Vi går igenom de 5 olika kärleksspråken, och reder ut vad de betyder, hur ni känner igen dem och vad som händer när det är obalans.

Som vanligt så bjuder vi på egna storys och delar vitt och brett.

Boken heter Kärlekens olika språk av författaren Gary Chapman.

22. Elvis has left the building

22. Elvis has left the building

The King of rock n´roll återuppstår en sväng i det här avsnittet som tar er ner längs med memory lane bland leopardhattar, vhs-band, barndomsidoler, vett och etikett.

Sarah undrar varför hon inte levde på 50-talet och vill ha tillbaka finskor i påse när man blir bortbjuden, ordentliga middagsbjudningar, riktig musik och hon avslöjar även vad hon smyger med när sambon ej är hemma.

Jimmie moonwalkar in och har förberett med en hög med servetter för att kunna äta en slafsig hamburgare utan spill. Det slängs med fina ord och vi konstaterar att vi har ett rätt dåligt tålamod.

Vad finns inte med i detta avsnitt? Inte mycket. Vi är som en gott och blandat påse. Så vad väntar du på? Return to sender och klicka dig in på avsnittet.

21. Chakrasystemet med Maya Niva

Avsnitt 21. Chakrasystemet med Maya Niva

Föreställ dig att tre personer med blockeringar i halschakrat och med svårigheter att prata inför folk, träffas och ska spela in en podd.

Blir det en tyst podd då? Sitter alla och harklar sig och dricker te?

Tro det eller ej, men vi fick ihop ett helt fantastiskt avsnitt tack vare den begåvade Maya Niva som du hittar på Instagram under @yoga.niva

Vi tar oss igenom alla 7 chakran från tå till topp. Jimmie visar sina skills att likna en T-rex och Sarah sitter med gåshud.

Hjula dig in på närmta poddplattform och lyssna på detta härliga avsnitt 😄

20. Läran om lymfsystemet med Julia Ahl

Avsnitt 20. Läran om lymfsystemet med Julia Ahl

Vad händer när vi springer på en supergullig tjej som kan ALLT om lymfsystemet? Jo då bjuder vi in henne till podd.

Vi får följa Julias resa där hon öppen hjärtligt delar med sig av hur hon gick ifrån att må superdåligt med ett stagnerat lymfsystem, till att vända på det och faktiskt skapa ett yrke utav det. Sånt gillar vi! Vilken förebild 🙏

Det här avsnittet är viktigt på så många sätt. In och lyssna och följ Julia på Instagram under @ahljulia

19. Riskbedömning 2.0

19. Riskbedömning 2.0

Har du någonsin dagdrömt så mycket så att du tillslut blir så trött och inte orkar leva i verkliga livet?

Det är vår vardag. Det målas upp scenarion som inte ens en Hollywood regissör kan åstadkomma under ett års tid i sin lyxvilla i Beverly Hills.

Vi åker till Nynäshamn och ledsnar efter 2 min. Vi uppdaterar er på vad vi pysslar med nuförtiden och inser även att vi har bytt roller i varandras liv.

Oplanerat, svettigt och utan någon som helst styrning. Det hörrni är SoulRiwer podcast när den är som bäst.

18. Skilda världar

18. Skilda världar

Alla får sig en släng av sleven i det här avsnittet, där en välbehövlig utrensning görs av lagrad ilska och frustration.

Vad händer egentligen när två timida syskon faktiskt har fått nog av att vara så snälla och anpassa sig?

Det får ni höra i avsnittet där vi totalsågar dubbelmoralen i människorna som utåt sett ska vara så duktiga men som är ena hycklare.

PK människor, spirrisar, ingen går säker i avsnitt 18.

17. Kräftan och vågen special

17. Kräftan och vågen special

Det ligger två stackars bullbitar kvar på fatet efter detta rafflande avsnitt. Vi slänger in ett extra avsnitt om kräftan och vågen. Alltså våra egna soltecken.

Sarah känner att det är svårt att säga sitt eget namn och behöver öva medan Jimmie agerar nyhetsuppläsare.

Vattentecken möte lufttecken, känslor möter balans. Skorna står på rad enligt vågens regler och kräftan minns allt som sagts sedan våren 1989 på Tofta camping. Ett myspysavsnitt som kräver kofta och en varm kopp te.

16. I klorna på förväntan

Avsnitt 16.

Visst, vi är koffeinstinna och skrattar oss in i detta avsnitt såsom vi gör ibland. Men när vi väl kommer igång så får vi faktiskt styrning på skutan.

Avsnitt 16 är ett sårbart och personligt avsnitt där vi delar med oss av vår syn på förväntningar, och hur de påverkar oss och våra relationer. Vi pratar om hur det är att vara HSP (högkänslig) och hur vi ständigt får höra hur tråkiga vi är som inte anpassar oss efter mallen.

Kanske är du själv högkänslig eller känner någon som är det? Oavsett så är mycket av det som benämns i detta avsnitt något som vi alla har stött på någon gång.

Självinsikt är nyckeln till det mesta, och den varan har vi gott om. Trevlig lyssning.

15. Lejonet och oxen

Avsnitt 15. Lejonet och oxen

I det sista avsnittet i vår astro serie, spatserar lejonet in med perfekt lagd man, medan oxen ligger på soffan och matar i sig oliver med exklusiv etikett.

Dessa två tecken har stil och klass gemensamt, med skillnaderna att den ena gärna visar upp sin lyx på sociala medier, och den andre smuttar på dyrt vin hemma i lugnets trygga vrå.

Vi komplicerar till det med lite olika egenskaper beroende på var i ditt tecken du är född, samt snackar CUSP (obs, inte ett namn på en insekt)

Fram med osten och avnjut ett exklusivt avsnitt om zodiakens två livsnjutare.

14. Skytten och skorpionen

Avsnitt 14. 1+4 Skytten och skorpionen.

Semesterhjärnan har kickat in på Sarah som glömmer det mesta, Jimmie har slagit i ansiktet och pratar lite otydligt 😂

Vi drar av äventyraren Skytten som drömmer om äventyr i Asien men kanske i praktiken sitter kvar hemma i soffan.

Sedan glider den passionerade massmördaren Skorpionen in och bevakar alla ifrån hörnet på festen.

Vatten möter eld, vad händer då? Fram med brandsläckaren, in med lurarna och luta er tillbaka i sommar Sverige medan vi underhåller er så gott vi kan.

13. Tvillingen och stenbocken

Avsnitt 13. Tvillingen och stenbocken.

Vi snackar oss in snabbt som bara den i detta avsnitt, likt en tvilling som är i sitt rätta element, dvs sälj. Snacka kan de, var har de mer att erbjuda? Det blir ni varse om utifall ni trycker på play.

Stenbocken klättrar likt en bergsget in i podden och strukturerar upp ramar och regler. Finns det lite humor bakom den allvarliga fasaden måntro?

Ett tecken i luft, ett i jord, en podd.

Welcome to SOULRIWER PODCAST!!!

12. Väduren och vattumannen

Avsnitt 12. Väduren och vattumannen

Zodiakens förstfödde sportfåne Väduren, möter den svala high-tech (Dexter) Vattumannen, i detta avsnitt som bjuder på fördomar utan dess like 😂

Vi tar inget ansvar för något och stänger mailkorgen när detta släpps. Väduren springer ikapp och Vattumannen hackar sig in på våra konton. Vilka är dess 2 tecken egentligen? Det får ni höra i detta avsnitt 😄

11. Semesterångesten

Avsnitt 11 . Sommar, sol, semester och avkoppling. ELLER??

AHHHHH, årets största ångest närmar sig, semestern!!!

Om poddar hade kategorier i form av seriositet hade vi hamnat längst ner på listan. Vi skrattar oss in i detta avsnitt med en söt efterton av dj a lá 1876.

Vi berättar hur vi själva ser på ledigheten och minnen dyker upp. Sarah listar olika typer av semesterfirare och vi avslutar det hela med att bläddra loss i telefonboken ifrån 1986!!! (I våra huvuden)

Det är till och med så att vi ger konkreta tips på hur ni som lyssnar kan hantera eventuell semesterstress som uppstår. Generöst? Eh ja, vi är high on life i detta avsnitt.

Tryck på play, ni kommer inte att ångra er!!

10. Jungrun och fisken

Avsnitt 10 är en sammandrabbning mellan 2 motsatstecken i zodiaken.

Vi erkänner skamset våra nojor över att träffa på stränga jungfrur som står med pekpinnen i högsta hugg och kontrollerar fakta (åh nej kommer de att såga detta nu om allt inte är enligt boken?!) 😱

Fisken simmar in likt en gädda i vassen och dyker upp till ytan när man minst anar det. Kommer fisken att känna igen sig? Ytterst tveksamt.. 2 tecken, ett poddavsnitt. Vad kan gå fel? ALLT!

NU KÖR VI!!

9. Sound healing

Avsnitt 9, Sound healing med Ellinor Ekholm aka Ljuskompassen

Magi ur en skål, funkar det?

Ja faktiskt, i alla fall om vi låter proffsen sköta det hela. Ellinor Ekholm från Ljuskompassen skötte vant spakarna ( i detta fallet klubban) på kristallskålar, trummor och andra grejer (som lät som regn.)

Vi slussades igenom en mix av Matrix, Avatar och Stranger Things i denna session där vi djupdök ner i vårt innersta och mötte både Nils och en flock med apor.

Ville vi komma tillbaka till nuet? Absolut inte. Det enda vi själva kan åstadkomma som liknar detta, är att slå ihop två vinglas och hoppas att inget går sönder på kuppen 😂

Det blev ett varmt och härligt samtal med Ellinor om sound healing och självklart lite annat.

Kristallklar lyssning om ni frågar oss 😆

Ellinor hittar ni på www.ljuskompassen.com

8. Skrotnisse

Avsnitt 8, Skrotnisse

Vi seglar in i avsnitt 8 med kaffe och bulle.

Finns det ens ett ämne till detta spretiga avsnitt? Högst oklart. Vad vi vet är att vi avhandlar barnprogrammen under vår uppväxt, dansande skelett, yllesockor och fruktansvärt obehagliga Skrotnisse som gav oss mardrömmar.

Skatteverket får sig en känga, vi brölar ut våra fördomar om killar i grupp och kungen har bestämt väder på nationaldagen.
Jimmie berättar om sitt jobb som innebär att lägga kablar på golvet, dra snören och hänga med uppstyrd apotekspersonal.
Sarah uppfinner abstrakta konstverk som kanske inte ens finns och har klippt sig och skaffat sig ett jobb.

Ni hänger väl med? Tryck på playyyy daaa.

7. Är du helt spirri eller?

Avsnitt 7, är du helt spirri eller?

Vad händer när det skrivits en lista på observationer som får det att klia innanför västen på syskonen?
Jo, det blir ett avsnitt!!

Skogsbad, haremsbyxor, retreat i tystnad och fuldans på sociala medier avhandlas i en rasande takt och det mesta åker i PAPPERSKORGEN helt enligt Sverker Olofssons regler.
ICKE!!

Vi utmanar, provocerar och ställer hela den sociala mediebubblan på ända i detta förvånansvärt ihopsamlade avsnitt.
Sarah får till en disneyröst, Jimmie tar sin diplomatiska roll som sol-våg på största allvar och balanserar upp alla sidor medan Sarah har ett perfekt fotarbete.

Nu köööör vi!!

6. Låt korten tala

Avsnitt 6. Låt korten tala

TYSTNAAAAD, TAGNING 🎬

Vi rasar in på Livingroom och skrämmer slag på en stackars lokalvårdare som tappar moppen i ren fasa.

Spökena på Livingroom var så imponerade av oss så att mikrofonerna flög ner från bordet och poddgästen flydde ut i rädsla (vi tejpade fast ná i stolen sen så avsnittet blev av!!)

Sarah hade druckit en kopp kaffe för mycket och höll låda medan Erika la korten på bordet (bokstavligt talat) och spådde en lysande framtid för Jimmie.

Vi snackar spöken, tarot, yoga och citronen som förgyller colan en varm sommardag.

Näää hörrni, nu kör vi 😁

Erika hittar ni på instagram under @cosmicelement och på hennes hemsida cosmicelement.se

5. Det lilla avsnittet om de stora 3

Avsnitt 5, Astrologi. Sol, måne och ascendent. 

Vad händer när man släpper lös två syskon att spela in podd en måndagskväll?! (Kaos) Det får ni höra i detta avsnitt där vi snackar astrologi, rättare sagt: de STORA 3.

Det äts bullar, vi snackar skitiga småbarn med kaksmulor i fejset, sneda hyllor, ocd, mjuka tofflor och insikterna bokstavligt talat haglar ner i samma takt som Zlatan skjuter in bollen i mål. 

Är ni redo? Nu kör vi 😁

4. Är du med…

Avsnitt 4 är här!

Det vrids obekvämt på sig i stolen när vi grottar ner oss i ämnet Medberoende.

Sarah drar på sig pluggbrillorna och staplar upp rader med drag hos en medberoende som letar sig in hos dem båda, igenkänningen är ett faktum.

Är vi medberoende till varandras medberoende? Hur är det att leva med en partner som är medberoende? Vad är ens medberoende?

12-stegs programmet, nybakta muffins, frasiga knäckebröd och gulligt polyester, ja ni hör ju. In och lyssna 😂

3. Doga loss

Håll i er, avsnitt 3 av SoulRiwer podcast är ute nu!!

Vi harklar oss in i avsnitt tre som två gubbar på ålderdomshem.

Sarah reder ut en gång för alla vad Doga egentligen är, varför det är viktigt och hur hon hittade det. Jimmie förklarar hur han använt vissa ”grepp” inom dogan på sin chefs hund och Sarah överväger att anmäla till länsstyrelsen 😂 Sarah berättar anektdoter, pratar om nattskräck hos hund, fridans och vem är Eva-Britt?

Glöm inte att anmäla dig till Doga på Häringe Slott den 7:e Maj, det blir magiskt!

Detta är ett avsnitt även för dig som inte har hund, vi blandar högt och lågt.

Välkomna 😍

2. Så in i tonen…

STOPPA PRESSARNA!! Avsnitt 2 av SoulRiwer podcast är släppt!

– Avsnitt 2, Så in i tonen…

Vi sprallar loss över all fin feedback vi fick efter första avsnittet, vi rättar felen vi sa, en fågel tänkte flyga rakt in i fönstret och Sarah har supersnabba strumpor. Vi pratar om Jimmies musik, hur det går till när han skapar den, hur det hela började och varför han ogillar noter. Varför klättrade Jimmie på hustak så ofta som ung och är det ihopkopplat med hans känsla för fåglar?
Vi blandar högt och lågt, välkomna 😍

1. Introduktion

I det här premiäravsnittet så berättar vi lite om oss själva och vår egna resa till där vi är idag.

Härlig lyssning!

\ Jimmie och Sarah